Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A karatéval kapcsolatos leggyakoribb kérdések:

Hogyan magyarázná el röviden, hogy mi a karate?

- A karate egy ütéseket és rúgásokat alkalmazó, japán eredetű harcművészet/küzdősport, amelynek edzései alaptechnikák (kihon), formagyakorlatok (kata) gyakorlásából és küzdelemből (kumite) állnak. A küzdelmek a karate stílusok zömében a fizikai kontaktus ellenére kontrollált mozdulatokkal történnek, néhány ágazatban (pl. kyokushin) ugyanakkor testre jellemzően a kiütés a cél. A legtöbb klubban hangsúlyt kapnak a karate hagyományos értékei: udvariasság, tisztelet, alázat, kitartás, fegyelem és önfegyelem. A karatéban az előrehaladást övfokozatokban mérjük (kyu és dan), a fehér övtől a feketéig övvizsgákon át lehet eljutni.

 

Kinek való a karate?

 A karate nemcsak sport, hanem életmód is, így egész életen keresztül űzhető. Mindazonáltal manapság a karatésok túlnyomó része a gyerekekből kerül ki, köszönhetően annak, hogy a szülők is felismerték a karate nevelő szerepét. A felnőtteket egyebek mellett egészségük megőrzéséhez segíti.
 

Én is lehetek feketeöves?

- Szinte bárki lehet feketeöves, de ez hosszú folyamat során érhető csak el, és még közel sem jelenti a végállomást. Fontos, hogy olyan mestert és klubot találj, amelyek el tudnak juttatni a danvizsgáig. Nélkülözhetetlen a rendszeres edzésre járás, és az edzőtáborokon, szemináriumokon való részvétel. A versenyzés is segíthet a fejlődésben. Igyekezz minél jobban elsajátítani a tanultakat, folyamatosan javítani, fejleszteni magad. Mindeközben ne akarj túl gyorsan haladni, légy türelmes, de soha ne add fel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Veresi Karate Sportegyesület

Veresen 2006 óta vannak karate edzések. Lehetőség nyílik minden korosztály számára karate tanulásra.

 

 - Jelentkezés a tanfolyamra
 

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével:
https://forms.gle/eikm9KZKMVajxpyY8

Az edzések mindenki számára nyitottak. Beiratkozáshoz kérünk 1 db igazolványképet és egy kitöltött jelentkezési lapot. Az első két hónapban kényelmes edzőruha, a harmadik hónaptól karate öv, nadrág, póló, kabát (karate gi) kötelező.

 

- Mennyi idős korban lehet a karatét elkezdeni?

Erre a kérdésre azt tudom mondani, hogy van 3 éves tanítványom aki nagyon szeret edzésre járni. Mindenféleképpen javaslok egy próbaedzést,  minden kötöttség nélkül.

 

- Mit kell vinni az első alkalomra?

Az első alkalomra kényelmes öltözetben érkezzetek. Rövidnadrágban, pólóban gyere edzésre, hozzál magaddal papucsot.
Mind a két edzőtermünkben tatami van, ezért az edzéseken mezítláb edzünk. Ne félj nem fogsz felfázni! :)

 

- Mikor vásároljunk karate ruhát?

Azt szoktam mondani, hogy az első három hónapban nem érdemes utána az edzővel történt egyeztetés után.

 

- Versenyek

NEM KÖTELEZŐ!
Jelentkezés és kiválasztás alapján, felkészülést és indulási lehetőséget biztosítunk a Magyar Karate Szövetség versenyein.

 

- Magánórák

Személyes megbeszélés után.

 

- Övvizsga 
Övvizsgát tehet mindenki, aki 4 hónapon keresztül részt vett az edzések 80%-án és az eltelt idő alatt megfelelő fejlődésről tett tanúbizonyságot.
Kék és zöld övtől a kivárási idő 6 hónapra módosul, és övvizsga csak edzőtáborban tehető.

Stílusunk felnőtt, gyerek és óvodás övvizsga rendszerben dolgozik.
Felnőtt vizsgát tehetnek azok, akik adott évben töltik be 16. évüket, gyerek 8 évtől, óvodás 8 év alatt.

 

 

-  Mit tegyek, ha a gyerek nem akar edzésre menni?

Bizonyára gyereküknek is lesznek „egyszer fenn, egyszer lenn” napjai. Fontos, hogy a szülők az első edzéstől fogva segítsenek abban, hogy a tréningeket a gyerek életének szerves részévé tegyék. Tudnivaló, hogy csak az edzések állandó látogatása eredményez fejlődést!

 

Erkölcsi és etikai nevelésével megtanítja őket a tiszteletre, fegyelemre és morális viselkedésre.

 

Ősi távol-keleti harci művészet, amely a test és a szellem nevelésével foglalkozik. Különböző fokozatosan nehezülő fizikai igénybevétellel tanít a karate technikáira, valamint az önvédelem különböző formáira. Fejleszti az akaraterőt és a kitartást, önállóbbá és magabiztosabbá teszi a tanítványokat.

 
 
Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Statisztika

Online: 7
Összes: 747750
Hónap: 4112
Nap: 178